25/6-12

Det är säkert lågtrycket som talar... men den här dagen ger jag tummen ner. Japp, man kommer inte undan dagar som dessa. Jag har en jobbig känsla i kroppen.

Jobb & grönkål

Hallå i stugan! Jobbet går bra! Vi är över hundra pers som sitter packade tätt som sardiner i en stor kontorssal (det är i alla fall luftigt och ljust). Även om det blir rätt monotont efter ett tag (någonting som företaget själv faktiskt erkände) så försöker jag göra arbetet till en enda lång meditativ och rytmisk rutin med lunchpaus och eftermiddagspaus. Jag måste ändå säga att jag trivs.

När jag kom hem idag plockade jag ett blad av min hemodlade grönkål. Tada:
Alltså, så awesome! Look at the size of that thing! Varför är det typ bara jag som odlar?! Kanske för att det är stämplat som något av en pensionärssyssla... Men jag fattar fortfarande inte varför jag är den enda fattiga studenten som gör det. Alltså, jag köpte typ en påse grönkålsfrön för 15 kr och nu har jag grönkål för hela sommaren. Ja, om man tänker logiskt så är det otroligt beneficial för fattiga kyrkråttor. Plus att det känns suveränt att vara självförsörjande och ekologisk.

Inte ledig riktigt än

Imorgon är första arbetsdagen och jag är lite pirrig och fladdrig i magen. Det skulle såklart ha varit skönt med sommarlov på direkten såhär efter tolv skolår, men det får vänta fyra veckor för det vore ju synd och rätt galet att sumpa den här chansen. Nuförtiden när jag känner att jag hetsar upp mig och tar saker lite väl allvarligt så försöker jag tänka som Joe Rogan: "If you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe."

Studentgåvor

Ett urval av mina studentpresenter. Jag älskar dem allihop och blev så hejdlöst glad och tacksam! <3

De senaste dagarna: i onsdags var jag, Tova, Mika och Mikas bror på kontaktsskrivning ute i Solna. Igår slappade jag på dagen och myste i Humlan med ex-jarlisar på kvällen. Idag har det införskaffats en femtioårspresent till pappsen. Grattis pappa som fyllde år igår! Nu ska jag hälla i mig kaffe ur någon av mina nya koppar. <3

Sjung om Fru Svenssons lyckliga karl

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!!!!!!
Och den här bruden var med på flaket som var FETT. Och studentskivan var också fantastiskt trevlig och jag är så himla lycklig! Återkommer när jag har hunnit smälta det här!!!

Overklighetskänsla

Jag tränade nyss cardio på Youtube. De är så himla övertaggade, så till den grad att jag typ blir otaggad. YEAH COME ON, FEEL THE PAIN! SWEAT IS YOUR FAT CRYING etc etc etc. Stängde av efter 20 min och ba: neei pallar inte.
Snygg frisyr va? Ville prova något nytt! Nu blire duschen.
(rubriken: studentennnn om två dagarrr!)

Ännu en student

Igår var jag på Steffis studentmottagning och sa grattis och kramade ihjäl henne. På tal om att krama ihjäl så dök även Isabelle upp!!! Hon har nu kommit hem från Arizona och jag är så himla glad att ha henne på svensk mark igen!
Idag har jag putsat fönstrena i köket. Fyfan, ska aldrig bli fönsterputsare. Är alldeles öm i kroppen.
Nu är jag påväg till Stocksund. Ska umgås och äta godis. Byebye raspberry pie


Juni 2012

Jag är lycklig just nu. Gör saker som att dansa, gå på studentjippon, hänga i mitt grönsaksland, dricka smoothies, prata länge med kompisar, snooza. Även om jag kommer jobba och inte bege mig ut på någon resa så tror jag att det kommer bli en fin och avkopplande tid ändå. Oroar mig inte så mycket för framtiden, tror att det finns mycket att se fram emot.

Gimme a whiskey, ginger ale on the side, and don't be stingy baby.

Åh balen var så himla bra! Inte så bal-ig dock, tjofaderittanlambo någon? Man ba va, vad håller ni på med?
Men det var kul att få se lärarna dansa, och att själv dansa förstås (även om det var svårt med långklänningen). Saknade också valsen, det är så mysigt liksom.. en-två-tre en-två-tre en...
Det blev rom & cola i baren i stället för whiskey & ginger ale som jag ville ha. Vilken fail. Jag hade föreställt mig att min beställning av denna kombo skulle vara ungefär såhär:
Someday...

Don't sing love songs, you'll wake my mother

Ett egenkomponerat recept på en jättenyttig och jättegod smoothie:
- 2 handfullar babyspenat (jag vet att det låter konstigt, men trust me!)
- 3 dadlar
- 1-2 matsked(ar) linfrön
- 1/2 banan
- 1 handfull frysta jordgubbar och/eller andra frysta bär som exempelvis björnbär eller hallon
- Soja-/havre- eller mandelmjölk eller någon annan växtmjölk, eller komjölk om man så vill (vatten funkar också men det blir inte lika krämigt)
Mixa och dö den goda smoothiedöden!
Angående spenaten så märks den inte alls, eftersom sötman från frukterna och dadlarna tar över. Det är fiffigt för då får man i sig en massa grönt, helt utan att man tänker på det. Men man får ändå dess hälsofördelar (noga genomtänkt det här).
Vill också passa på att nämna att min spenat är från trädgården där den växer i mängder. Så himla kul.

Jag har hittat ett par skor som jag ska ha både på studentbalen, som är imorgon, och på själva utspringet som är om en dryg vecka. Såhär ser de ut:
Hello honeybee, you look damn faaah'n alrite... Äsch bilden gör dem inte rättvisa. De är fantastiska IRL!

Äntligen!

Grattis du har fått sommarjobb på Eniro som informationsdetektiv!

Det var rubriken på mejlet jag såg i inkorgen idag. Jag blev verkligen så himla glad, och jättepaff, för jag tyckte att det gick så dåligt på intervjun. Alla dessa månader, under vilka jag periodvis har känt mig nedtyngd för att jag inte har haft något "ordentligt" jobb, de är som bortblåsta nu! Jag är så lättad! Lite nervös också, men mest skönt nervös, inte så orolig alls, utan glad att de valde mig.
Så det betyder att min sommar ser ut såhär: 12 juni tar jag studenten, sedan fem dagars ledighet så jag hinner pusta ut, jobb 18 juni - 12 juli och sedan får jag semester i ungefär fem veckor.
Nu ska jag ge mig själv en klapp på axeln och sätta igång med middagen. Puss!

RSS 2.0