Nostalgi

Jag är i Gammelstad, Luleå, Norrland. Här uppe gör man saker som att till exempel plocka åkerbär längs med stigen till vattnet, spela badminton på morfars gigantiska gräsmatta och andas ren norrlandsluft. Imorgon ska jag till Tornedalen och härja!

There is a crack in everything, that's how the light gets in


Jag är hejdlöst fascinerad av:
1. Vatten
2. Magdansöser som inte verkar ha ett enda ben i kroppen
3. Låttexter som kramar om ens hjärta

Gör som Amélie

how to make an animated gif
Himla klyftigt det där med hallon och fingertoppar.

Earthlover

När jag var uppe på vinden och skrotade runt bland allt bråte hittade jag en dammig och bortglömd jordglobslampa. Den fick genast finna sig tillrätta vid mitt fönster.
Jag älskar att ha den där, för på så vis ser jag hela världen från min säng innan jag ska sova. 
Den får mig att komma ihåg den värld som väntar medan livet går sin gilla gång här hemma.

Oförstådd förståelse


Transparens

Hej, jag har en ny svart chiffongsak med en väldigt händelserik rygg.

Hemkommen

I dag fick jag säga adjö till ett ljust sovrum i Fayence.
Väl hemma i mitt egna rum i Sverige bestämde jag mig för att föreviga mina smått gyllene ben och sommarljusa hår (då huden sorgligt nog bleknar och hårbottnen mörknar ganska så fort). På sängen ligger för övrigt min nya filofax.
Någon som var glad över att se mig var denna tös. Fast hon ser lite trumpen ut på just denna bild heh.
Buddha och en drömfångare fick följa med mig hem från den lokala marknaden i Fayence.
Och franskt örtte.
Jag har glömt att visa min nya drömfångare som hänger i mitt rum och runt min hals. Den och min andra drömfångare, mitt drömfångararmband och mina drömfångarörhängen gör mig alldeles jättelycklig. Hm, kan jag ha varit en indian i mitt förra liv månntro?
Miljöombyte innebär att ens drömmar blir så verkliga att de nästan går att vidröra. Jag drömde om tre gigantiska ugglor med gigantiska ögon. De attackerade mina katter varpå jag blev alldeles förtvivlad och flydde in i huset och grät. Jag vaknade och kom ihåg nästan allt i ungefär fem minuter innan det försvann. Det är något av det mest frustrerande som finns, att känna hur drömmar liksom glider ur ens grepp innan de är helt borta.

Franska fina ord

Adieu tristesse
Bonjo ur tristesse
Tu es inscrite dans les lignes du plafond
Tu es inscrite dans les yeux que j'aime
Tu n'es pas tout à fait la misère
Car les lèvres les plus pauvres te dénoncent
Par un sourire
Bonjour tristesse
Amour des corps aimables
Puissance de l'amour
Dont l'amabilité surgit
Comme un monstre sans corps
Tête désappointée
Tristesse beau visage.

Un öuuoof

Je suis en France. Jag och Elisabeth dricker limoncello och lagar mat till les boys. Idag var vi i poolen i flera hundra timmar. Jag känner mig fri.

Jag Cannes nått som inte du Cannes

Nu är jag färdigpackad. I morgon åker jag till Frankrike!

Beyond Retro, pizza och Parry Hotter

Jag och Elisabeth irrade runt på stan idag. Hon köpte bland annat magtröjor och en belgisk våffla med glass. Jag köpte bland annat en filofax och en drömfångare. Värt.
Sedan sa jag tack och hej till Elisabeth och Kristian (som också hade anslutit sig till oss) och mötte upp Isbel. Vi gick till Pizza Hut. Jag åt en stor fet grekisk pizza. Allt som är grekiskt är ju stort och fett, som bröllopet i den där filmen till exempel. Ekonomin är väl det enda som inte är stort och fett i Grekland just nu. Men hur som helst, vi såg Harry Potter som var gr8 och jag drunknade i både överpepp och eufori. Fast en fråga: hur bövelen ska glasögonbärare göra med 3D-glasögon? Dagens I-landsproblem.
På hemvägen: tummen ner för ROPSTEN                 16 MIN:
Fast det gjorde inte så mycket, för vi roade oss med att simulera 4D, 5D och 6D. Vi kom fram till att i 4D är även känsel inkluderat. 5D ligger på ett mer emotionellt plan (att man ska bli känslomässigt berörd) medan 6D står för något slags mystiskt sjätte sinne i biosalongen, vad nu det skulle vara. Wow. Det tar verkligen bion till nya höjder det här.
Ah, mysigt och oförståeligt nonsens. Nu ska jag i alla fall krypa till kojs. Puss

Svartsö

Även om jag bor på "Den gröna ön" och är ganska så bortskämd vad gäller skog, tystnad och frisk luft, så är det ingenting jämfört med ett Skärgårdsdygn.
Två minuter från stugan finner man, mitt i skogen, en sjö. Jag känner så mycket för den sjön. Det är världens stillsammaste och vackraste sjö. Mjukt, silkeslent, tempererat vatten. Vill aldrig bada någon annanstans, bara bara bara där.
Och tystnaden! Det är underskattat det där med tystnad. Att inte höra någonting är som att sova medan man är vaken. Skarpa ljud hör kanske charmen till i en stad som New York, men det är någonting speciellt med att sjunka in i total ljudlöshet.
Rycka till av minsta lilla kotte som plurrar ner i sjön och sprider ringar på det annars så välpolerade vattnet.

God natt

Jag minns inte i detalj vad jag har gjort på sistone. Fast jag vet att jag har landat och andats ut. Uträttat ingenting, uträttat mycket. Typ så.

Är det här man börjar

Åh. Ett nytt projekt. Som balsam för själen.

RSS 2.0