Medvindsmåndag

Åh. Jag är glad. Glad för att:
- Solen letade sig in i mina ögon
- Varm choklad gjord på havremjölk blir så krämigt och delicious
- Citrussäsongen har kickat igång
- Jag känner mig frisk nog att återinföra motionen i mitt liv
- Vinyl 107 har börjat med sin vinyl hundr-aa sjuuu JuUuUuL...
- Pappa uppskattar mina hemgjorda bönbiffar (han hatar bönor) (typ jag med) (haha, ska komma från veganen) (nä men borlottibönor och kikärtor är yummy som de är men annars gör jag alltid biffar eller något) (nu ska jag sluta skriva i paranteser och kanske göra något vettigare istället) (kanske)

Dinosaur party

Såg den här, tänkte att den var lite jag.

Adventsmys

Det första ljuset är tänt. Mormor och jag ska ha adventsfika vi två. Hon har bakat saffransbullar.
Allt går så fort. Tre ljus till och så är det jul. Det här året är snart slut. Ett fint år har det varit - fina resor och fina upplevelser i övrigt. Väldigt fint, men också väldigt utmattande. Det har hänt så mycket.

Sådant jag gillar, del sju

Scones, människor som har ett svagt leende på läpparna utan anledning, chokladkalendrar, molnfria dagar, eyeliner, dokumentärer, popcorn, spontana biobesök, efter-träning-endorfiner, gulliga veganska matbloggar.

c'est peut-être cela que l'on cherche toute sa vie, rien que cela, le plus grand chagrin possible, pour devenir soi-même avant de mourir

Hej från Viktor Rydberg Gymnasium Jarlaplan. Här sitter jag i min ensamhet på tredje våningen och ska snart luncha. Dagens bra-iga sak: min fransklärarinna undrade om jag hade några som helst förbindelser i Frankrike. Blev mäkta glad. Det är bra att det poppar upp sådana där ljusglimtar lite hipp som happ.


Motigt

Gick till Odenlab för att framkalla negativ från filmrullen. Tydligen var den tom. Jag gick runt i några veckor och trodde att jag tog bilder, men den är alltså helt blank, helt oexponerad. Nada. Rien. FML. "Men det är en jättefin kamera du har i alla fall" sa hon som jobbade där. Jo tack, men för det första är den inte min, och för det andra: vad tusan ska jag med en jättefin kamera till om jag inte ens vet hur man sätter i en filmrulle?
Så ja, det sög ju lite. Vad som också verkligen suger är att den där känslan som jag pratade om är helt borta. Luften gick ur mig. Ironiskt nog känns friheten inburande.

Glasartat

Min middag gick under temat glas. Först råkar jag välta omkull ett glas med vatten så att det krasar ihop till en enda glasig, vattnig röra. Sen när jag ska hälla Heinz chilisås råkar jag daska dess GLASflaska i porslinet = glassplitter i maten och varannan tugga knastrar mellan tänderna!
Glas alltså, huvamej. Opålitiligt, vasst och går bara sönder hela tiden. Kommer drömma mardrömmar om glas i natt. Glas... glas... glas...

Vägen ut leder inåt

I morse när jag vaknade hade jag en speciell känsla i maggropen. Omringad av två katter med klippande ögon och snusande andetag kände jag mig helt plötsligt så himla tacksam. Tacksam för att min kropp fungerar som den ska, tacksam för att jag har människor i mitt liv som är vackra inifrån ut, tacksam för att det trots all bullshit finns så otroligt mycket skönhet ute i världen. Jag ska inte släppa taget om den här känslan.

Trams

Picasso hoppade upp när jag stod och fixade mig framför spegeln.
Breaking Dawn: kan ju såhär i efterhand säga att filmen som förväntat inte var så välgjord, men man kan ju inte göra annat än att digga hela det här vampyrjippot ändå. Bit mig snälla..
Hade blå naglar i dag. Inget nagellack alltså, de var blå. Hur jag än försöker kan jag inte klä mig varmt. Det faller sig inte naturligt för mig. Fryser i alla fall. Dumt. Spolar hett vatten på handlederna och gör en massa andra saker som man kan göra men det funkar inte. Jacob? eheh

KoftanSextiofem riksdaler fick jag hiva fram för den här blå saken. Oklar pose för övrigt, vet inte riktigt vad jag försöker förmedla.

L8ly: Instagram

Höstträd.
Hösthimmel.
Fleet Foxes åh!
Agnes och Joanna utanför Myrorna.
Agnes.
Vi bondade med en polska som jobbade på vårt hostel i London. Hon bjöd oss på kaffe.
Östra London.
Sandhäxa...?
Fanny som är så snygg så att man trillar ihop och dör.
Månen! Och pricken till vänster är en planet! Kanske Venus.
Min sjuka helg. Picasso vill alltid ligga hos mig när jag har feber eftersom jag är lite extra varm då.

Sådant jag gillar, del åtta

Koalor, kagdeg, sextiofemkronorsfynd från Myrorna, varma bad, Lush, apelsinklyftor, att studera DNA från en kiwi, nackkyssar, dimma, kokosmjölk, konstiga djuphavsvarelser, varm choklad.

Vackert


There is a way

London var såhär. Saknar att gå runt i ganska tunn jacka utan att frysa, saknar att insupa London-ig atmosfär. (obs bilden är Elisabeths!)

Att försova sig

En fantastiskt bra anledning att studsa upp ur sängen om morgnarna!


Sunlight over me no matter what I do

Fleet Foxes. Deras musik är alldeles trolsk men jordnära på samma gång. Och deras röster är to die for. Jag bryr mig inte om att pappa säger att de gör "plingplongmusik" för om man förstår sig på den så är de så. hejdlöst. bra.
Det var med andra ord fint att få ett litet avbrott i min novembertrötthet. Novembertröttheten = jag har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid, jag är sjuk och hostar snart upp mina lungor (seriöst), min glåmiga spegelbild börjar finna sig tillrätta och jag skulle jättegärna vilja ha någon fantastisk bra anledning att studsa upp ur sängen om morgnarna.
Nu ska jag ta en liten sovpaus i fem timmar. Sedan ska jag försöka igen.

London
Kastar ut några Londonbilder här, helt i oordning men det är väl inte så noga egentligen. Låter bilderna tala för sig själva för jag vet inte vad mer jag ska säga förutom att det var en hejdundrans resa.

Sådant jag gillar, del sju

London. Londons gator, Londons bussar, Londons tunnelbana, Londons butiker, Londons caféer, Londons klubbar, Londons människor, Londons telefonkiosker, Londons muséer, Londons parker, Londons folkmassor, Londons taxibilar, Londons biografer. London.

RSS 2.0