Archipelagos

Hej från en trött tjej. Kantarellpasta, en sprakande brasa och skärgårdsstillhet känns välbehövligt efter en fullspäckad vecka. Åh vilken mjuk säng, ZzZzZz typ somnar ju. Baj baj hallonpaj


Sådant jag gillar, del tre

Ätmogen avocado, tidiga morgnar på Arlanda, kaffe, Marais, flätor, Svansjön, klätterträd, Anastasia, när ett barn låter precis som en vuxen, dammkorn i solljuset, handskrivna texter, kokande vatten.

Woolcome to New Zealand

Hej, i dag var jag på arbetsintervju och det gick bra.

Piano


Sådant jag gillar, del två

Vattenfall, lönnträd, hårknutar uppsatta med pennor, att inviga en ny tandborste, söta morötter, Grummes diskmedel, Cos, att bli kliad på ryggen/armarna, Karen Daltons sångröst, molniga dagar, New York, gummistövlar, nytvättade kläder, att skölja ansiktet.

Vilodagen

Är lite hurven. Längtar till London. Har jämt och ständigt bekymmersrynkor i pannan, försöker komma ihåg att släta ut dem då och då. De hamnar där utan att jag tänker på det. Lite konstigt kan man tycka.

Det bästa är gratis

Ägnar mig åt tio minuters mindfulness i dag. I början virvlar tankarna runt som små sandkorn i huvudet, men så småningom drar sandstormen förbi. Det blir faktiskt rätt tyst. Avlägsna andetag. En värme sprider sig till mina fingrar. Blundar, stirrar på mina ögonlock. Flyter ut ur mig själv på något vis, det är nästan som om jag inte finns längre, ungefär som drömlös sömn när man inte tänker det minsta lilla på att man liksom... finns.
Plötsligt ringer klockan och jag rycker till, simmar blixtsnabbt upp till ytan, hämtar vanlig luft igen.

Sådant jag gillar

Påfåglar, läppcerat, nytvättat hår, underarmar, jasmin, kikärtor, chiffong, att besvara ett leende på tunnelbanan, kaffe, hälsokostaffärer, haremsbyxor, silver, Oceanien, ryggtavlor, Gilmore Girls, hur det doftar efter en regnskur, agavesirap, när någon har svårt att hålla sig för skratt, kantareller, The Graduate, när katter snarkar, Buddha, månen, Rêverie, fladdrande ljus, aloe vera, pappas rakvatten, indianer.

Lilacism


Mi lajki lavendel.

Hipster edits alltså haha dör


Hehe


Plommon
Regnsmatter. Det bildas stora pölar på de gator som lutar litet. En sådan gata finns precis bredvid Jarlaparken. Bussen saktar in vid hållplatsen och kör långsamt över vattenansamlingen. En liten våg rör sig smekande uppför trottoarkanten. Den dröjer sig kvar en liten stund innan den mjukt drar sig tillbaka och blir ett med dammen igen. En gullig och naturligtvis harmlös vardagstsunami i innerstaden. Jag önskar att jag hade haft videokameran i hand.

Höst nu. Jag har kalla fingrar och drar på mig yllesockorna som mormor stickade i fjol. Och äter plommon.

En kjol med en väg på

Alltså YIKES vad det finns fina saker och YIKES vad jag är el panko! Om bara kläder och smycken och väskor vore alldeles skrattretande fula och avskyvärda så att man slapp dregla och tråna såhär.

Give peas a chance


Un deux un deux trois quuaaahhMina favoritgrabbar i hela vida världen åhh!!! kärlekkärlekkärlekkärlek

Mjaha

Det är storm därute. Rena rama domedagsvädret. Jag värmer mig med hemlagad potatis- och purjolökssoppa och lyssnar på radiobabbel. Tropicana har förresten kommit på den geniala idéen att blanda ner lime i sin juice. Mums filibaba! Älskar lime!
Annars då, jo jag har en massa saker för mig hela tiden. Önskar att jag kunde bosätta mig helt och hållet i min säng. Eller typ fälla ihop den och slänga den över ryggen och ta fram den när jag känner mig lite pömsig och ömklig. Åh - en portabel säng! Någon kunnig människa borde uppfinna en sådan tycker jag.

in soviet russia, jobs look for YOU

och så bara pang bom krasch ringer de och ba hej det här gör vi är du intresserad och har du bra betyg osv och jag ba eh tunghäfta.


Höstig lördagsmiddag med pappa


Blurrigt

Glömmer faktiskt ibland att jag faktiskt har ett par glasögon som jag faktiskt skulle kunna ha på mig utanför lektionstid. Det är faktiskt fullt möjligt. Faktiskt.

Eagle vs Shark

Gudars skymning vilken knäpp och älskvärd film. Lily är världens raraste karaktär, OCH Jarrod spelas av Jemaine Clement från Flight of the Conchords!!! Lyckaaa

Emilia


Yummy chummy tummy

Idag har jag ätit följande: apelsin- och chokladkakor, syltkakor, marängkladdkaka, blåbärstårta, lösgodis, jordgubbstårta och noblesse. Hoho, vilken tur att jag köpte träningskort i alla fall. Annars hade det slutat rätt illa!

I know you're married but I've got feelings tooSåhär kan det se ut när jag bakar syltkakor. Lite extraordinärt sådär en tisdagskväll då man har många vardagsbollar i luften så att säga.
En sak har jag skänkt tanke. Man hör alltid hur fint och välutvecklat vårt samhälle är och hur långt vi har kommit. Men jag tycker bara att det är delvis sant, för i emotionell väg går vi åt andra hållet. Vinstintresset verkar vara det enda som spelar roll i alltför många fall,  och den allmänna sanningen lyder: vinst på någon annans förlust är ingen vinst i sig, snarare ett tecken på hur lågt man kan sjunka som människa.
Det är därför som jag tycker att det är så svårt att svara på frågan "vart är vår värld på väg egentligen". För det känns som att den är på väg åt två olika håll.

Les temps sont durs pour les rêveursJag vill liksom många andra ha ett arbete med inkomst, bra betyg, social kompetens, en resa, en passion och allt det där någon kom på att man tydligen ska ha. Visst vill jag det, men antingen har jag inte råd eller ork eller tid eller mod.
Hur bär man sig åt? Jag vet inte hur man gör. Jag är inget vidare bra på det där.
Föredrar att äta dinkelgröt med hallonsylt och sojamjölk. Det är inte lika svårt.

Aubergineslakt

mweheheheh!!!

RSS 2.0