YUM

HERRE MIN SKAPARE. Den smälter! Den blir stretchy och alldeles gooey!
Jag MÅSTE ha den. Ska mejla Daiya nu. Heja konsumentkraft!

Eva, I'm sorry but you will never have me. To me you're just some faggy girl and I need a lover with soul power, and you ain't got no soul power.

Gick och köpte ett påslakan, två örngott och en pläd för barnvaktspengen. Tack gode gud att det inte blev kläder. Köper alltid kläder ju. Inredningsprylar is da' shiet. Har spanat in ett olje- och vinägerset också. Och en skärbräda. Haha suck, jag behöver inte de här sakerna egentligen, men jag kan inte hjälpa det. Så hejdlöst kul att inreda och fixa och fantisera och planera ett abstrakt drömhem.
Jag har inget annat att göra heller för den delen. Det känns mest.. platt och menlöst. Jag har inte direkt något att klaga på, men inget att jubla över heller. Befinner mig i något sorts tråkigt mellanläge. Jag skulle kunna baka och laga en massa mat och äta upp allt, men då hinner nog inte min ämnesomsättning ikapp. Så jag letar febrilt efter en sysselsättning, en passion, ett tankesätt, en/ett jag-vet-inte-vad som kan ge mig lite gnista, lite krydda, lite zing.

Instagram

Emilia älskar att ligga under kroppsuppvärmda koftor.
En dag träffade jag Fanny på tunnelbanan.
En annan dag åt jag en vegansk semla hos mommo. Förvånansvärt gott.
I tisdags var jag, Elisabeth och Amelie på Vapiano och åt italienskt, drack vin och pratade.
Idag var jag ute och joggade. Det var vatten ovanpå isen, huvamej! Jag tog det hejdlöst försiktigt och försökte undvika att halka och dö på kuppen.

Nitton

Igår fyllde min kompis Alfred nitton år och det firade vi med pizza, sällskapsspel, två roliga tårtor och prat. Hipp hipp hurra! Idag bestämde jag mig för att klippa ihop en film och lägga till sådan där sockersöt musik, haha så typiskt.. Men det funkar när man ska minnas fina tider tycker jag. Voilà!

An apple a day will keep anyone away, if thrown hard enough.

Idag behövde jag ett bad. Jag gick all in: mycket rykande, varmt vatten och knastrande, frasigt skum. Nu är jag som en helt ny människa.
Behövde skratta lite också. Så här kommer extremt roliga videoklipp.

Jag är krejsi idag

Innan kaffet:
Efter 1 kopp kaffe:
Efter två koppar kaffe:
Efter tre koppar kaffe:

Baisers Volés

gif maker
När jag låg och gonade mig i sängen i morse och tänkte på ditten och datten, så kände jag helt plötsligt ett sting av saknad efter Paris, Frankrike och det franska språket. Det var som om frankofilen inom mig åter väcktes till liv. Mildrade min saknad med hjälp av Truffauts Stulna Kyssar. Började se den på filmkunskapslektionen i höstas när vi fördjupade oss i olika auteurer, men hann bara imponeras av de vackra Parisvyerna och de långa, svepande tagningarna i cirka fem minuter innan lektionen var slut. I vilket fall som helst så är den ungefär som man förväntar sig att den ska vara - fin och fransk, och litelite vrickad.

Min Cookie

Jag bar en varm och kurrande Emilia i armarna idag. Hon gör mycket för mitt välmående. Speciellt om natten när hon lägger sig nära mig, på min kudde, så att jag kan luta huvudet mot hennes rygg. Hon är som en levande kudde och har ingenting emot att vara det. Eller så vänder hon på sig och vilar sin kind mot min och andas korta, varma andetag i mitt ansikte. Det är under dessa stunder av närhet som jag brukar tänka att det är så mysigt så att det nästan skulle vara ännu bättre att förhålla sig vaken, trots att man är trött och nästan påväg att somna.
Det är lustigt egentligen att man kan älska en ickemänsklig varelse så mycket. Jag har sannerligen ingen aning om vad som pågår i hennes huvud, och hon har sannerligen ingen aning om vad som pågår i mitt. Ändå delar vi någon sorts förståelse, som räcker bortom alla ord. Jag brukar samtala med henne genom att "klippa" med ögonen (som katter gör när de visar vänlighet mot varandra), och då tittar hon på mig och "klipper" tillbaka. Det är också så himla fint.
Dagar som känns tunga finns hon också där. Dagar då allt känns värdelöst och omöjligt, när jag slänger mig ner på sängen och lägger mig i någon sorts lugnande fosterställning, då tittar hon på mig och undrar vad jag gör. Hon gör inte mycket, hon sitter bara där, och hennes närvaro gör mig lugn. Hon vet ingenting om mänsklig smärta, och det kanske är denna omedvetenhet som tröstar mig. Trots att världen utanför ibland är omysig, så förblir hon mysig.

Saint-Valentin

Alla hjärtans dag firade jag med en rad fyndiga och kärleksfulla Star Wars-allahjärtansdag-hälsningar: "I love you with Maul my heart", "Yoda one for me" och "Roses are red, violets are blue, both are cute and so R2". Hahahah, jag dör så fyndiga de är!

(ps. jag har INTE pojkvän! helt plötsligt fick jag en sms-attack från kompisar som tittar in här ibland och dom ba: VÄNTA HAR DU POJKVÄN?!!! men hallå haha jag var ju inte direkt sådär jätteseriös när jag skrev det där).


Helgen

I fredags var jag på inflyttningsmingel hemma hos Punz. Sedan gick vi till Tranans bar och drack vin och fick gratis öl av DJ:n (untz untz zååå c00l).
Igår degade jag hela dagen och drack chai med Steffi på kvällen. Hon är guld värd den där tjejen.
Idag satt jag barnvakt till de raraste barnen. Blev nyst på och hela jag luktar Playdoh (NOSTALGI PÅ DEN!). Sedan såg jag Mannen från Le Havre (som var jättebra) med min mormor och farfar. Mamma och pappa är ute och svirar i andra länder så jag försöker suga åt mig kärlek från andra håll. Det är helt OK det här.

Ett exempel på en fulländad morgon

9.00
Solen letar sig in i mina ögon och färgar insidan av ögonlocken ljust orangea. Det är den 1 maj och våren har blommat ut. Ligger och gonar mig i sängen ett tag och njuter av att känna mig utvilad efter en god natts sömn helt utan kallsvettningar.
9.15
Hasar mig upp ur sängen utan problem. Tvättar sömnen ur ögonen och tittar mig själv i spegeln - AHA! Inga påsar under ögonen, fräscha fräknar på näsan och fylliga rosenläppar. Jag ser ju typ... fräsch ut. Även utan smink!
9.30
Hämtar tidningen och äter fluffiga pannkakor till frukost. Möts av den fantastiskt glada nyheten att man har lyckats få ut laboratoriekött på marknaden till ett mycket billigare pris än vanligt slaktkött vilket betyder att det kommer rädda miljön, djuren och folkets hälsa. Dessutom har 78 av de 100 rikaste människorna i världen valt att donera hälften av sina egendomar till välgörande ändamål: människor i katastrofområden är rejält tacksamma, ler och gör peace-tecken. Breivik har äntligen börjat förstå vad det är han har gjort, ylar av sorg och bestämmer sig för att be om förlåtelse utan att förvänta sig att bli förlåten. För att inte tala om att man har lyckats skapa en ört som botar aids och som man kan odla var som helst i världen (den anpassar sig efter de hårdaste av klimat). Blir så glad så att jag nästan sätter kaffet i halsen.
10.00
Yoga-tajm! Det går som smort idag, jag är tänjbar som ett gummiband och de glada nyheterna har gjort mig alldeles lugn och behaglig inuti.
10.45
Går ut och promenerar längs med vattnet. Jag bor vid stranden. Älskar havsluften i mina lungor.
11.00
Min fantastiska sjusovare till pojkvän har precis vaknat och ringer och tackar för pannkakorna. Han säger att jag är den finaste som finns.
12.30
Svänger förbi affären och köper en massa grönsaker som vi ska äta till lunch ute på terrassen. Hälsar på tanten som äger affären. Vad jag inte vet är att hon egentligen är en god fe med övernaturliga krafter. Hon bestämmer sig för att välsigna mig och skydda mig från allt ont eftersom jag är en av hennes bästa stamkunder.
13.00
Promenerar hem och undrar om dagen hade kunnat börja bättre. Känner mig djupt tacksam.

Häpnadsväckande

Jag såg Mitt liv som kalkon för en vecka sedan. Det är en rörande historia/naturfilm om en man som tar på sig rollen som kalkonförälder. Jag vet inte om det är jag som är känslig men jag grät och skrattade om vartannat. Den är så vacker så att man tappar andan eller spyr eller vad man nu gör när någonting är så otroligt vackert så att man knappt vet vad man ska ta sig till.

Projektarbete (fri tolkning)


God morgon


50's/Rockabilly

Lördagskväll: tillbaka till 50-talet! Improviserade fram någon slags outfit med prickar, markerad midja, rött läppstift och valkar i håret. Har en halv flaska vin också! Nu ska jag snart iväg, puss!

Minus nio

Man gömmer sig helst under täcket, för det är i avskildhet som tillvaron känns mest äkta. Ensam med sina drömmar. Arg på systemet. Systemet består av en låda med tre stycken hål - ett runt, ett fyrkantigt och ett trekantigt. Man måste ha samma form som hålen för att komma in i lådan. Vad gör man om man inte är fyrkantig? Rund? Trekantig? Det går våld på en om man som femhörning försöker pressa sig ner i något av de där hålen. Eller om man är en stjärnformad kloss, ska man då såga bort de delar som sticker ut, fila fint med sandpapper så att man också kan slinka in? Man kanske var nöjd med sin stjärnform från första början.

RSS 2.0