Tomholmsstigen

 
Morfar bor i trivsamma Gammelstad utanför Luleå, i ett hus som är det mysigaste jag vet. I hans trädgård finns det rallaros och en massa andra fina blommor samt jordgubbar, krusbär, hallon och rabarber. Gräsmattan är så pass stor att man kan man sätta upp ett badmintonnät och spela, vilket vi såklart gjorde. Fem härliga dagar blev det uppe i Norrbottn, och vi hann göra det mesta: vila, prata, grilla, baka rabarberpaj, spela Kinaschack, umgås, basta, bada i Luleälven och så vidare.
Han är litegrann som en björn, min morfar. Han har en mullrande röst och lufsande gångstil. Han lever på älgkött, en massa smör och andra animalier, och när vi åt vegetariskt en kväll kläckte han ur sig: "Det här är ju nästan ätligt!". Han älskar skogen. Han fällde en gran på sin tomt och snickrade ihop en bänk som han gav till mamma och hennes man. Han dricker kaffe säkert fyra-fem gånger per dag, och bjuder på sötsaker efter varenda måltid. Han rökte i säkert femtio år, och jag kom att älska doften av tobak, för den doften satt i hans skägg som skavde mot mina kinder när jag kramade honom.
Och eftersom han är från Norrland så gav han mig en ren att hänga runt halsen när jag tog studenten. Det var något av det gulligaste.
Sådan är han, min morfar.

Skörd

Jag tyckte det var dags att plocka zucchinin idag. De är ganska små, jag vet, men inte mindre smakfulla för det (utan snarare tvärtom). Blommorna kan man tydligen också smörsteka och äta. Det var mer än vad jag visste.
Det här med att odla har faktiskt varit en sann glädje. Vi får se vad jag odlar nästa år. Odling av spenat är särskilt tacksam, så det blir nog en favorit i repris i alla fall.

Bliss!

Jag har precis slängt ihop en chokladmousse. Jag bör väl inte avslöja vad huvudingrediensen är för då skulle ni inte tro mig, men jag kan ge er en liten ledtråd:
 
Svårt... jag vet. Hm.. Kanske lite väl långsökt. Ni får suga på den karamellen ett tag till.
Den ska i alla fall avnjutas till Game of Thrones. JAG ÄLSKAR GAME OF THRONES. OCH CHOKLADMOUSSE. VÄRD KVÄLL.

Självupptäckt

Efter en rad spontana handlingar utan en droppe alkohol i kroppen kan jag faktiskt bekräfta att jag har en modig sida också. Jag som alltid har stämplat mig själv med fegisstämpeln. Jag vet inte riktigt hur jag bär mig åt. Jag antar att det är de där allmänna sanningarna som får mig att prova på att inte tänka så mycket, utan bara göra det för en gångs skull. Sanningarna: "Man ångrar bara de saker man aldrig gjorde" eller "vad är det värsta som kan hända?" eller "vad har jag egentligen att förlora?".
Det är därför jag kanske ska vara privatguide nu i veckan. Kanske. Förhoppningsvis.

Livet

Igår var sista dagen på Eniro och det firades med ett enda stort tårtkalas. Såhär dagen efter känns det tomt och jag saknar det redan.
På kvällen gick vi till Sommar! och firade med öl och hade det SÅ JÄVLA AWESOME.
Gunnar och Martina.
Tova och jag.
Alex och Alex.

Tjugosju?!

2-7? Tvåa sjua?! TJUGOSJU?!
Åh herregud.

Virtual makeover...

 
...är så hejdundrans kul! Jag provade lite olika grejer: ginger, gröna ögon, bruna ögon och lugg! Luggen har jag faktiskt funtat på IRL, mer som en snedlugg kanske men jag vet inte... Jag lär väl ångra mig om jag gör det, men å andra sidan är jag så pepp på att prova!

4/7-12

Okej det måste vara någonting med att andas kontorsluft i 6 timmar för vid varje ledig stund samt vid dagens slut så flummar vi loss - jag, Tova, Svea, Mika, Gunnar och allihopa. Jag tror det är kroppens överlevnadsstrategi för att inte gå under av tristess, att vika sig dubbel av skratt åt minsta lilla sak så att förbipasserande människor undrar vad i hela friden man har rökt.
Nu ska jag fortsätta att äta jordnötssmör direkt ur burken, mmmh.

Gudars skymning

Det har ekat tomt här på min oerhört berömda blogg, och det är av den anledningen att jag inte gärna sätter mig framför datorn det första jag gör efter en lång dag framför datorn liksom.
Jag har drömt en mardröm för första gången i hela mitt liv (alla andra så kallade "mardrömmar" som jag har trott mig haft bleknar i jämförelse). Jag har varit på en trevlig grillkväll på jobbet. Jag har shoppat upp alla studentpengar... och idag har jag ätit glass på eftermiddagsrasten med Tova, lagat en misslyckad tomatsoppa till middag och missförstått espressomaskinen så att den spillde skummad mjölk över sig själv. Ganska mycket oflyt arghhh. I största allmänhet känner jag mig rätt oinspirerad nuförtiden, så vi får se när jag lämnar ett avtryck här nästa gång. Tack och hej

RSS 2.0