När musik bara blir rätt


Bu

Stora frågor i mitt huvud. Vad ska jag göra i sommar? Vad ska jag göra i höst? Vad ska jag göra av mitt liv?

Sjukis

Jag fick feber igår kväll. Kände mig ynklig inatt, sov oroligt, frös men var ändå så varm så att jag trodde jag skulle brinna upp. Idag har jag mest ägnat mig åt att hosta upp grönt slem (ahh, so fresh) och gömt mig under 200 kg självömkan. Har en engelskuppsats att skriva men feberyran står ivägen, kan ju för bövelen inte ens läsa/titta på något underhållande för då går ögonen i kors. Ligger alltså här i sängen och drömmer om bättre tider. Blev sjuk av barnen. Att vara barnvakt känns ju kul och meningsfullt, men det har sitt pris också (baktierna flyger kors och tvärs). Ska nog sova nu.

Green thumb

Den 17e mars - dagen jag började odla! Japp gott folk, har bestämt mig för att bli en gardener. Har förodlat grönkål och purjolök idag och är väldigt excited. Snart är det dags för spenat, mangold, brytbönor och squash också.
Jag har alltid tyckt om att se saker gro och spira, jag vill prova på att vara lite självförsörjande och få en ökad förståelse för ekologin. Och i vår/sommar vill jag klampa runt i gummistövlar i trädgården och rensa ogräs.

Min dag

När jag ska promenera från mamma till skolan så går jag Kammakargatan där man finner den här awesome Sankt Bernhardshunden som ser ut som en gosig björn. Han tar upp halva trottoaren och bryr sig inte om att man smyger förbi.
Jag, Emilia och Sofia hade yogalektion för klassen idag. Sedan gick jag och Emilia och delade på en fabulous morotskaka på Coffehouse by George.
Hoho, sedan vaknade jag ur mitt Zen-moment för på naturkunskapen fick vi nämligen dissekera! Lungor och hjärta från ett får. Lungorna påminde om riktigt mör kycklingfilé, uäh (uppskattade min vegetarianism extra mycket idag).
Mr D (min naturkunskapslärare): Well, you didn't expect rainbows and butterflies and unicorns did you?!
Så typiskt Mr D. Åh, vad jag är kär i honom (obs oskyldig lärarcrush!)

Inspiration från Pinterest

Jag kan sitta i TIMMAR och inspireras av alla fina pins. Här är några favoriter.
DIY

Kokosoljakroppssmör som man kan vispa ihop själv
Söta kaffefilterkuvert
Hemmagjord kanelolja (utmärkt för en cinny-lover som jag)
YUMMYSötpotatisburgare med avokado (gjorde de här och de är helt fabulous)
Chai gjord från scratch
Mjölk- och äggfri cookie-dough glass (det finns hopp för mig än)
Äpple med nyttig karamelldipp
Vegan blackberry coconut crumble bars
HOME


Färgglada grytor som man blir glad av
En köksö i form av en byrå
En båtsäng? Sängbåt? (eller vad det nu är)
Glödlampor som blomvaser
Spetslampa
Ett utomhusbord
Ett trädhus, herregud vad jag vill bo där
Följ mig gärna!

Instagram igen

Våriga tulpaner (som Millan käkar upp...?)
Pluggdejt med den här snyggingen på Café Birger.
När Emilia berättade om sin mardrömsupplevelse som barnvakt på ett barnvaktsföretag så blev jag om möjligt ännu mer tacksam att jag hamnade hos de här små hjärtegrynen.
Pepp innan afterski-festen med K & E!
Dagen efter. Två redovisningar, tummen upp!
Det är inte det enda som är enkelt hos er, host host. Ni bjuder inte ens på lunch! /bitter tjej.
Här satt jag själv i ett klassrum i skolan idag och väntade på Elisabeth som skulle motionera med mig (och då kände jag mig helt plötsligt glad).

Vattnigt vin för tjugofem spänn

Igår var vi kanske 90 stycken hoppfulla studenter som trashade en lada ute i Tensta. Temat var afterski, anledningen till firandet var 93 dagar kvar till studenten. Det första alla gjorde: shotade Jägarmeister på tom mage (behöver väl knappast säga mer). Åh ljuva drägg. När jag vaknade imorse efter knappt fyra timmars sömn var jag ungefär 91 % död. Men sedan gav jag mig ut i solskenet med mitt bakisglåmiga ansikte gömt bakom solglasögonen och promenerade till skolan. Nu är det vår.

The universe is not made of atoms. It's made of tiny stories.

Jag åt precis en sjukt äcklig middag. Uäk. Jag anser ändå att mina matlagningskunskaper är någorlunda moderata men det där var just plain bad. Jag kastade in allt möjligt, en salig blandning av aubergine, lök, tahini, tofu, vitlök och citronjuice men USCH FY UÖÖG. Nu har jag en irriterad känsla av att vara mätt men inte nöjd. Så jag fick slänga ihop en menlös pasta med tomatsås som stöd. Känner mig förvirrad.
När vi ändå snackar om mat så kan jag också passa på att nämna att jag åt en sjukt mäktig chokladfudgetårta när vi fikade idag. Den var god i början men efter en tredjedel så kändes det väldigt.. barockt liksom. Jag ska gripa den där chokladganachen för kroppsligt övergrepp.

L8ly: Instagram

På sportlovet grillade jag på utsiktsberget med mina kusiner, min mormor, farfar och syster. Här kokar vi kaffe.
Åh, ibland älskar jag dem så mycket så att jag nästan går sönder.
Vacker frost.
Studenten närmar sig med stormsteg. Igår kom mössan!!!

Baguette och nutella

Kollar igenom Frankrikebilderna från i somras. Saknar den resan alltså, speciellt nu när mina fötter är genomfrusna. Och herregud, Elisabeths bilder är helt MAGISKA. Blir alldeles varm i magen.
Idag bestämde jag mig för att slappna av i skolan. Ärligt talat så är jag ingen hårdpluggarmänniska egentligen, har väl kanske inbillat mig det i tretton år, men om sanningen ska fram så mår jag bara piss av att streta emot min natur.
Åhåhåh, suck, hoho jaja... Vad ska jag göra resten av livet utan en högre utbildning? Trycka på bussknappar kanske? Hej, jag heter Lovisa Löfgren och jag vill arbeta som bussknappstryckare. Jag har erfarenhet av detta då jag åker åtminstone sex bussturer per dag. Jag är initiativtagande och inte rädd för att ta risker, det vill säga trycka på knappen. Jag har lätt att ta kontakt med nya människor, det vill säga heja på busschauffören.

Järnspikar också

Hello Lovisa,

Thank you for your email and your interest in Daiya and our deliciously dairy free products!

Currently Daiya products are only available in the U.S. and Canada.  We are always looking for ways to progress our business; however, I do not have a timeline as to when you can expect to see our products internationally.  Hopefully you will be able to purchase Daiya in the near future.  Please keep an eye on our website for details.  You can also become a fan onhttp://www.facebook.com/daiyavegancheese and follow us on http://twitter.com/#!/daiyacheese for on-going announcements and updates.

Kind regards and have a wonderful day,

Jenny

RSS 2.0