Våffeldagen utan våfflor

Tänk vad tiden bara flyger förbi egentligen! Snart är det påsklov.
Mina lov känns aldrig välförtjänta längre. Dagarna flyter ihop.
Men jag har det väldigt bra på det stora hela. Jag är tacksam för allt.

Spunk

 
Ååh... Jag hittade en gammal konversation emellan oss forna arbetskamrater. Enirojobbet alltså, så mysigt var det!

Trenchie

 
 
Igår fyndade jag en trench coat från Tommy Hilfiger för 595 kr på second hand! Jag har varit på jakt efter en trench coat i en ljus, neutral färg i ett bra tag nu. Anledningen till vilken jag har velat ha en trenchie är för att jag blev som såld när jag såg Audrey Hepburn i en beige, fin trench coat i Breakfast at Tiffany's.
Och så hängde den bara där, len, ljus, fin och välsydd, och jag tänkte, varför inte? Kul att fynda något som i vanliga fall kostar 3000 - 4000 spänn i nyskick. Jag som äger så många lågbudgetplagg och endast kommer i kontakt med märken som Tommy Hilfiger, Ralph Lauren och Massimo Dutti när mamma har köpt plagg därifrån som hon själv inte är nöjd med och därför ger till mig. Fattig student utan sommarjobb - c'est moi!
 
 
Nu ska jag sätta igång med dagens förpliktelser. Alltså läsa Le Colonel Chabert och grammatik, leta sommarjobb som sagt, städa, mejla, gymma (yay) etc etc etc. Ikväll ska jag dricka te och mysa med Steffi Peffi!

Bara para

Här är en bild på mig och en paranöt. Det är nog min absoluta favoritnöt.
 
Jag var nyss och åt lunch med mamma och en folkhälsovetare. Det var mycket intressant då jag har funderat på att plugga folkhälsovetenskap i framtiden. Ingenting är hugget i sten än, men i alla fall! Hon erbjöd mig också att få vara värdinna på en folkhälsokonferens i maj, det skulle vara väldigt exciting!
 
En annan rolig nyhet är att jag blev anställd på Ugrades kids!
 
Jag tror jag kan ha kommit ett steg längre i att bestämma uppsatsämne också. Det blir något i Colette-écriture féminine-hållet. 
 
En sak jag längtar efter: våren. Solen tittar fram ibland men det är fortfarande iskallt.
 
Nu: plugg! Puss!
 
 
 

Restaurangtårar

Jag har haft en utomordentligt trevlig helg, om jag bortser från min plötsliga meltdown som jag fick i fredags när jag tillsammans med min syster och mamma avnjöt en trevlig lunch på museirestaurangen på Medelhavsmuseet. Helt plötsligt började jag störtgrina när vi satt och pratade om utbildningar och framtidsplaner, vilket för mig var både överraskande och pinsamt. Det verkar som att dessa samtalsämnen är känsliga områden just nu, de känns ungefär lika pedagogiska och givande som ändlösa och gråa träsk, just eftersom jag har ungefär noll koll på vad jag vill göra av mitt liv egentligen. Ofta har jag känslan av att jag står och stampar och inte utnyttjar min fulla potential. Det är i och för sig inte så konstigt att hamna i de tankebanorna när det är jag själv som har ansvaret att strukturera upp mitt liv, och inte en random schemauppläggare som på gymnasiet och typ, hela mitt liv innan det.
 
I morgon ska jag upp och iväg och vara ute och ha saker och ting att göra hela dagen. Det mår jag bra av.

Mars

Väldigt busy vecka!
 
Måndag
Stor redovisning om den tyska och engelska romantiken inom litterära strömningar. Jag glömmer hela tiden att jag har gått nästan halva Franska II. Det känns fortfarande som att jag inte har kommit in i den här kursen än.
 
Tisdag
Pratar om det franska skolsystemet och elektroniska cigaretter på Talad franska.
 
Onsdag
Tre timmars grammatik på morgonen (jag dör under lektionen och återuppstår när den är slut). Jobb med Eventhjältarna på ett mediaevent, kul! Serverar snittar från brickor tunga som jag-vet-inte-vad. Jag har så ömma armar idag...
 
Idag är det torsdag och jag ska snart iväg på arbetsintervju på Upgrades. Önska mig lycka till!
Sen ska jag begrava mig hos Johan efter den här händelserika veckan. Puss!

RSS 2.0