Buorre eahket!

 
Je vous fais un petit coucou från mitt lilla rum här  Ålidhem (sa i Ålidhem förut men blev rättad av en Umebo). I bakgrunden ser ni min nya schefflera (växt = hög trivselfaktor). Ikväll ska jag, Tove, Jenny och Elin till Umeås indier och äta en mysig fredagsmiddag. Kan gott behövas, har pluggat avtalsrätt hela dagen. Huvudet snurrar litegrann och jag är hungrig som en varg.
 
De manliga juriststudenterna hade tydligen hyrt en bastuflotte som de ska placera ut i Nydalasjön. Bastuflotte, så mysigt! Jag badade bastu på en bastuflotte mitt i Torneälven en gång.
 
Jag stormtrivs här uppe i norr. Någonstans i hjärtat känns det så himla rätt. Igår när jag cyklade hem från skolan vällde tacksamheten upp inom mig och mina ögon tårades. Vilken fantastisk möjlighet att få plugga i en helt ny stad! Jag känner dessutom att jag börjar komma in i livet här. Jag ska bara skaffa IKSU-kort (kärlek) så är mitt lilla studentliv komplett.
 

Söndag i Umeå

Nollningen är officiellt över, för nu i alla fall! Vi har en finsittning den fjärde oktober och det blir väl det som avslutar detta halabaloo.
Som ett resultat av de här två veckorna (som har känts som de längsta två veckorna i mitt liv) är min röst i stort sett borta och jag är som en trött sengångare som ryser vid tanken på att förtära alkohol. Jag har nog aldrig varit världens festprisse och min kropp fick sig en chock när jag drack alkohol varje/varannan dag. Huvamej. Nu vill jag ta det lite lugnt och kurera mig.
Dagens schema: just nu är jag kattvakt för mina kusiners söta Maine coon katter här på Haga. Sedan ska jag träffa upp en människa från Blocket och köpa boken om Processrätt. Därmed har jag kirrat all kurslitteratur för T1. Efter det blir det till att städa korridoren på Pedagoggränd + klassiskt söndagsplugg.
 
Här är för övrigt bilder på min nollegrupp! Trävligt värre!
 
 
 

Björkarnas stad

Björkpollen landar i mitt hår när jag svischar genom stan på cykeln. Genom campus, längs Ö.K, uppför Gammliabacken. Varje gång jag ska cykla nerför Svingen så brukar jag stanna en stund och beundra det bergiga landskapet (för det är ju tämligen platt hemma i Stockholm). Den silverskimriga Umeälven böljar. Luften är synnerligen frisk och är liksom fullpackad med, ja vad ska man säga... luft. Vattnet är i särklass det godaste jag har druckit.
 
Jag har gått på sittningar och skålat och skrålat på det mest studentikosa sätt. Jag har dansat mig svettig och tagit många shots för de kostar bara tio kronor styck. Jag har, efter den svettdränkta dansen, gått ut för att hämta luft, blickat upp mot den nattsvarta skyn och sett små ljusstrimmor i lustiga formationer, aha, det är norrsken.
 
Sakta men säkert börjar jag förstå hur samhället är uppbyggt. Jag grottar ner mig i det byråkratiska, ålderdomliga och lite fyrkantiga språket och undrar varför det juridiska språket måste vara aningen byråkratiskt, ålderdomligt och fyrkantigt. Jag kommer fram till att det här med att plugga juridik, det är lite grann som att lära sig ett nytt språk. Slår upp paragrafer i lagboken och försöker greppa det jag läser. Känner att jag håller på att utveckla något slags nitiskt karaktärsdrag då det alltid finns rum för vidare tolkning. Det är som att cirkeln sällan sluts i många rättsliga fall, och man finner ett stort antal gråtoner mellan rätt och fel.
 
Såvitt jag kan bedöma just nu så känns det här rätt. Det som känns mest rätt är staden och människorna, jag har ju inte hunnit börja plugga så mycket än med alla dessa förnedrande nolleaktiviteter. Omställningsprocessen får ta den tid det tar. Jag ger detta en ärlig chans.

RSS 2.0